Τα νέα μας - Φλέας Γη - οικία

Φλέας Γη - οικία

 
Φλέας Γη - οικία
 

16/07/2021

Φλέας Γη, από τον Αύγουστο στην διάθεσή σας!

 

Η πηγή της Φλέας ποτίζει την Τζιώτικη γη με τα ανεξάντλητα γεμάτα μυστήρια νερά της.

Στην ανατολική πλευρά του νησιού, στην θέση Γρυκός, 10 λ από την Χώρα, εντός του συγκροτήματος "Γρυκός village" βρίσκεται η οικία "Φλέας Γη".

Εδώ κάθε πρωινό, η ανατολή σκαρφαλώνει τον ήλιο από το πέλαγος στον ουρανό.

Η θέα καθηλώνει το βλέμμα, καθώς τα γαλάζο πέπλο σμίγει τα σύννεφα με τον αφρό της θάλασσας.

Τριγύρω Τζιώτικη πέτρα συνταιριάζει στους χώρους της διώροφης οικίας την παράδοση με τις ανέσεις του σήμερα.

Δυο υπνοδωμάτια, συνδέονται με εσωτερική σκάλα με σαλόνι, κουζίνα μπάνιο και wc 

Έξω άνετο πάρκιν, κήπος με λουλούδια και πεζούλες στο καφεπράσινο χρώμα της υπαίθρου.

Στην Φλέας Γη, η σχεδιαστική απλότητα, συνταιριάζει την ηρεμία της γης, με τον ήχο της θάλασσας χαρίζοντας στον επισκέπτη την χαλάρωση που αποζητά μέσα από κυκλαδίτικη φιλοξενία.

Οδηγίες διαδρομής

Από το λιμάνι του Λαυρίου μέχρι το λιμάνι της Κορησσίας η διαδρομή είναι περίπου 1 ώρα και λίγα λεπτά. Κατά την διάρκειά της απολαμβάνουμε από το καράβι τον ιστορικό αρχαιολογικό χώρο της Μακρονήσου και τις ανατολικές ακτές της Κέας

Μπαίνοντας στο λιμάνι ο φάρος του Άη Νικολα μας υποδέχεται, ενώ το Γυαλισκάρι από το βάθος μας χαιρετά.

Από το λιμάνι κατευθυνόμαστε με αυτοκίνητο προς την Ιουλίδα, την σκαρφαλωμένη στην πλαγιά Χώρα του νησιού. Κατά την διαδρομή διασχίζουμε τον αρχαίο ποταμό της πηγής Φλέας που μέχρι και σήμερα τροφοδοτεί με τα νερά της το νησί.

Φτάνοντας στην Χώρα ανηφορίζουμε την διαδρομή προς τα πάνω και στην διασταύρωση κατευθυνόμαστε αριστερά για την Πάνω Χώρα με κατεύθυνση προς την Πέρα Μεριά και τον Ορκό.

Αμέσως μετά την διασταύρωση για Ορκό, στρίβουμε στην επόμενη διασταύρωση προς την περιοχή Γρυκός όπου και θα βρούμε σε λίγα λεπτά την οικία Φλέας Γη.

Η διαδρομή με αυτοκίνητο από το λιμάνι μέχρι την Χώρα είναι περίπου 10 λεπτά και από την Ιουλίδα μέχρι την οικία Φλέας Γη περίπου άλλα τόσα.