Τα νέα μας - Αποδράμε μέσα από ένα βιβλίο;

Αποδράμε μέσα από ένα βιβλίο;

 
Αποδράμε μέσα από ένα βιβλίο;
 

21/05/2021

Ιχνοβατώντας στο φως και στο σκοτάδι...

 

Η γεννιά της δεκαετίας μεταξύ 70 και 80, γεννήθηκε στην καρδιά της επονομαζόμενης μεταπολίτευσης. Το τέλος της δικτατορίας έδωσε τη θέση του στην απαρχή ενός δημοκρατικού πολιτεύματος, το οποίο στην προσπάθειά του να σβήσει τις πληγές, να περισώσει πατρίδες, να ξεχάσει την φτώχεια και τις κακουχίες των περασμένων δεκαετιών, δημιούργησε μια νέα εποχή πλουτισμού, υποσχέσεων, δημιουργίας βασισμένης περισσότερο στην προβολή, παρά στην ουσία.

Η ζωή τις τελευταίες δεκαετίες του 20ου αιώνα, εξελίχθηκε, στα όρια του ωχαδελφισμού, κάθε παλαιά αξία αμφισβητήθηκε, η αγάπη, ο έρωτας, η αλήθεια, ο πόνος, έμαθαν να μετρούνται από τις οθόνες και τα μέσα, τα οποία εξελίχθηκαν με ραγδαίους ρυθμούς.

Η εποχή της παγκοσμιοποίησης άλεσε στο αλέτρι της κάθετί παλιό και φύτευσε στο μυαλό την ιδέα, πως ό,τι συμβαίνει στον κόσμο είναι καλό να συμβεί και στην πατρίδα.

Σε μια τέτοια εποχή, γράφτηκε το βιβλίο "Ιχνοβατώντας στο φως και στο σκοτάδι" κόντρα στο ρεύμα της εποχής, σε μια προσπάθεια να ξαναμετρήσει αισθήματα, να ταρακουνήσει συνειδήσεις, να υπενθυμίσει ξεχασμένες από την εποχή αξίες...

Μέσα από τις σελίδες του, οι λέξεις συνομιλούν με φωτογραφίες, άλλωτε ρεαλιστικά, άλλωτε αλληγορικά.

Και μέσα από την ανάγνωση μια προσδοκία! Να ευαισθητοποιηθούν οι ξεχασμένες από την καθημερινότητα ψυχές μας...

Το βιβλίο το βρίσκουμε σε όλα τα βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟS.

Φωτογραφίες