Τα νέα μας - Τα Τζουμέρκα μέσα από την ατμοσφαιρική φιλοξενία του Rouista Tzoumerka Resort! Η προσιτή πολυτέλεια που αξίζει σε όλους!

Τα Τζουμέρκα μέσα από την ατμοσφαιρική φιλοξενία του Rouista Tzoumerka Resort! Η προσιτή πολυτέλεια που αξίζει σε όλους!

 
Τα Τζουμέρκα μέσα από την ατμοσφαιρική φιλοξενία του Rouista Tzoumerka Resort! Η προσιτή πολυτέλεια που αξίζει σε όλους!
 

28/11/2019

Μπορεί ένας χώρος ξεκούρασης να γίνει πηγή έμπνευσης για δημιουργία; Μπορεί ένα κατάλυμα να προκαλέσει τις πιο όμορφες αισθήσεις; Μπορεί η απόλαυση να αγγίζει την τελειότητα; 

Οι Διήμερες Αποδράσεις αποδεχτήκαμε την πρόσκληση του Rouista Tzoumerka Resort και για δυο βραδιές το Νοέμβρη, κάμαμε το ζεστό αυτό κατάλυμα, ορμητήριο αποδράσεων!

Η όμορφη νεανική τετράδα, Ελευθερία, Μαρίνα, Δημήτρης και Ανδρέας μας υποδέχτηκαν στο ατμοσφαιρικό φουαγιέ με το ανοικτό στρογγυλό τζάκι να σιγοκαίει στο φθινοπωρινό απομεσήμερο.

Διαλέγουμε μια όμορφη γωνιά με καναπέδες, δίπλα στο εσωτερικό αίθριο, για να αγναντεύσουμε από τα παράθυρα το σούρουπο να σκεπάζει σιγά σιγά το Βουργαρέλι. Γύρω μας βιβλία σε ήπια φωτισμένες προθήκες.

 

Ο Ανδρέας προσφέρει ευγενικά, χαλαρωτικό ντόπιο τσάι, ενώ η Μαρίνα κάθεται στην παρέα, μιλώντας μας για τον τόπο, τα οράματα της οικογένειας και τους κόπους της τετράδας, που έφερε σε πέρας το όνειρο του πατέρα! 

Η Τζουμερκιώτικη κορφή Ρουίστα (από το ρου...στα ζα των τσοπάνηδων μάλλον, ίσως και από το ρου στα νερά) χάρισε λοιπόν στην τετράδα το όνομα ! 

Η φύση μέσα σε ποτάμια, πράσινο, γιοφύρια, ηρεμία και οξυγόνο πρόσφερε απλόχερα τον τόπο ...

Το γούστο, το μεράκι και κυρίως η θέληση της οικογένειας, έπλασαν την ιδέα, κάμοντάς την πράξη!

Κάπως έτσι, λίγα μόλις χρόνια πριν, δημιουργήθηκε το Rouista Tzoumerka Resort στο χωριό Βουργαρέλι. 

Ποιός θέλει να περπατήσει στον παράδεισο; Ποταμίσια νερά θες να ακούς και να θωρείς στο διάβα σου;

Αλήθεια, γωνιές με καταρράκτες αν ζητάς, ξύλινα γιοφύρια σα λαχταρείς να διαβαίνεις, αλλά και φυλλωσιές με χρώματα, δένδρα, πλατάνια, ελάτια, χώμα, πέτρα και μανιτάρια, αν θες να ταξιδεύουν το βλέμμα σου, δεν έχεις παρά να κινήσεις σε τούτο τον τόπο!

Εδώ, δυο βήματα δίπλα στο Rouista, θα ακολουθήσεις τα παιδικά πατήματα των παιδιών, που σα μεγάλωσαν έκαμαν φανερό μονοπάτι, τον δικό τους ονειρεμένο παράδεισο! Κει που ο καπετάνιος λούζονταν κρυφά στον μυστικό καταρράκτη, κει όπου νεράιδες πλένονταν κάτω από το πέτρινο γιοφύρι, κει όπου η εκκλησιά κοκκίνιζε στο φως της μέρας... Ναι, μέρη ονειρεμένα θα διαβείς και σαν κοπιάσεις, ρόφημα δίπλα στο τζάκι θα απολαύσεις και καλντερίμια πέτρινα θα σε οδηγήσουν στη φωλιά του δωματίου σου να ονειρευτείς καταβραδύς όσα έζησες κι όσα ποθείς...

Και το πρωί αφού χορτάσεις από της μαμάς τα πλούσια ηπειρώτικα καμώματα που θα γευτείς, η Ελευθερία ή ο Δημήτρης πρόθιμα θα σε οδηγήσουν με χάρτες και φωτογραφίες και λόγια όπου θελήσεις να βρεθείς.

Γιατί το Rouista, κάνει πράγματι τα Τζουμέρκα, σωστό Resort, έναν παραμυθένιο παράδεισο που αξίζει να γευτείς κάθε εποχή του χρόνου !!!

Ν.Κ.

Φωτογραφίες