Τα νέα μας - Αξιέπαινοι άνθρωποι που θα απαντήσεις στην καρδιά των Τζουμέρκων

Αξιέπαινοι άνθρωποι που θα απαντήσεις στην καρδιά των Τζουμέρκων

 
Αξιέπαινοι άνθρωποι που θα απαντήσεις στην καρδιά των Τζουμέρκων
 

13/12/2019

Μόλις τρισήμισυ ώρες από Αθήνα, κάτι λιγότερο από σαράντα λεπτά δίπλα στην Άρτα, μπορείς να βρεθείς Βουργαρέλι ή Κυψέλη για να γευτείς την καρδιά των Τζουμέρκων.

Τα χωριά αυτά μπορείς να κάνεις ορμητήριο, από όπου θα κινείς για να ανακαλύπτεις την απερίγραπτη ομορφιά των βουνών!

Στο χωριό της Κυψέλης, ο Κωνσταντίνος έκανε το συναίσθημα και το μεράκι του πράξη. Μέσα από μια αξιαίπενη προσπάθεια έφτιαξε στο χωριό του, ένα ήσυχο για διαμονή και συνάμα παροδοσιακό στέκι στην σκιά των Τζουμέρκων. Έτσι σα θελήσεις μια ήρεμη Κυψελιώτικη φιλοξενία, πλέον μπορείς εδώ να την απολαύσεις, στον ομώνυμο πέτρινο ξενώνα!

Στην Κυψέλη βρίσκουμε τον κο Παντελή να μιλά για την ζωή του, που την αφιέρωσε για να συγκεντρώνει παλαιά αντικείμενα, ώστε να καταφέρει με κόπο να δημιουργήσει ένα λαογραφικό μουσείο στο χωριό. Στο μουσείο λοιπόν Καραλή, που θα βρεις δίπλα από την πλατεία του χωριού, μια στάση να την κάνεις και την κουβέντα του κυρ Παντελή να ακούσεις!

Στο διπλανό Βουργαρέλι, η διαμονή σου μπορεί να γίνει απολαυστική μέσα από τη φιλοξενία του Rouista Tzoumerka Resort.

Η νεανική τετράδα του Ανδρέα, της Μαρίνας, της Ελευθερίας και του Δημήτρη, έχουν προσπαθήσει μέσα από την καρδιά τους να προσδώσουν στον τόπο κάτι το όμορφο και είναι αλήθεια πως το έχουν καταφέρει και μάλιστα καλά! Η Μαρίνα μας εξηγεί, γιατί επέλεξαν τούτο τον τόπο, για να επιχειρήσουν την προσπάθειά τους.

Λίγο πιο πέρα στην άκρη του χωριού, κεί πάνω από το ποτάμι σαν πεινάσεις, στάσου στη "Γέφυρα" της Γιώτας και του Θωμά! Οι δυο τους έχουν φτιάξει σε τούτο τον τόπο, μια παραδοσιακή ταβέρνα όπου θα απολαύσεις από τα χέρια τους, νόστιμα ντόπια ψητά που θα χορτάσουν για τα καλά την πείνα σου!  Σε τούτη την ταβέρνα θα συναντήσεις κόσμο που χαμογελά και ανθρώπους που θα σου μιλούν και που θα χαρείς σίγουρα την παρέα τους...

Στην άλλη μεριά των Τζουμέρκων θα βρεις το χωριό Καταρράκτης, που είναι ιδιαίτερα γνωστό, για τον καταρράκτη του φυσικά. Στην πλατεία του χωριού η Φαίη, η Ελληνίδα της Αυστραλίας, άφησε την άλλη πατρίδα και γύρισε στον τόπο της φτιάχοντας εδώ "Το καφέ της Φαίης". Σε τούτο το καφέ, πέρα από καφέ, θα γευτείς νοστιμότατα μαγειρευτά φαγητά, καμωμένα από μαγείρισσα που περηφανεύεται για αυτά και σίγουρα, δεν τα τσιγκουνεύεται...

Τριγυρίζοντας στα ορεινά λιβάδεια των Τζουμέρκων θα βρεις κάθε λογής ζα, να τριγυρνούν. Κι αν είσαι τυχερός κάπου θα απαντήσεις την γιαγιά Βασιλική, που σα νύφη βρέθηκε νια εδώ πέρα, δώ έζησε μια ζωή, εδώ γέρασε, περνώντας πάντα καλά, φροντίζοντας με αγάπη τα ζώα της. Κείνα κρατούν την ανάσα τους κοντά στη γιαγιά, μη ζητώντας τίποτα άλλο, από ένα της βλέμμα ...

Ναι η Ελλάδα μας, είναι όντως μια υπέροχη χώρα! Όχι μόνο γιατί έχει όμορφους τόπους, αλλά και γιατί έχει πραγματικά υπέροχους ανθρώπους!

Οι Διήμερες Αποδράσεις μόλις σας παρουσιάσαμε ορισμένους Έλληνες, που στέκονται με αγάπη και μεράκι στον τόπο τους, φροντίζοντας να βάζουν καθημερινά ένα λιθαράκι στην πάτρια τούτη γη!

Φυσικά, δεν έχετε παρά να κάνετε και εσείς μια απόδραση μέχρι τα Τζουμέρκα, για να γευτείτε τον τόπο τους, να απαντήσετε την προσπάθειά τους και φυσικά να απολαύσετε από κοντά τη φιλοξενία τους!

Όσο για Διήμερες Αποδράσεις και Τζουμέρκα, οι προτάσεις του ιστοχώρου μας σας προτείνουν αναλυτικά, ανεπιφύλακτα και μέσα από τα μάτια μας, όσες ομορφιές τους ζήσαμε!

Όπως πάντα στο www.2daysescape.gr φυσικά !

Ν.Κ.

Βίντεο

Οι Διήμερες Αποδράσεις κουβεντιάζουμε με ανθρώπους που αγαπούν και κοπιάζουν για τα Τζουμέρκα