Τα νέα μας - Οι Διήμερες Αποδράσεις αποχαιρετάμε το 2019 αναπολώντας τις στιγμές που ζήσαμε!

Οι Διήμερες Αποδράσεις αποχαιρετάμε το 2019 αναπολώντας τις στιγμές που ζήσαμε!

 
Οι Διήμερες Αποδράσεις αποχαιρετάμε το 2019 αναπολώντας τις στιγμές που ζήσαμε!
 

31/12/2019

Πάει ο παλιός ο χρόνος... ας γιορτάσουμε σαν παιδιά, φίλες και φίλοι μας!

Για εμάς, στις Διήμερες Αποδράσεις, το 2019 ήταν έτος ορόσημο!  Ήταν το έτος που γέννησε την ιδέα μας και πραγματοποίησε την απαρχή των αποδράσεών μας. Μέσα από τις φωτογραφίες, την αφήγηση, τα κείμενα, τα video και όλα όσα με μεράκι δημιουργήσαμε, θελήσαμε μέσα στο 2019 να σας ξαναγνωρίσουμε την Ελλάδα ! Σας ταξιδέψαμε σε γωνιές και σε τόπους, μέσα από στιγμές και αναμνήσεις που δημιουργήσαμε για εσάς και σας τις παρουσιάσαμε όπως τελικά μας βγήκαν και τις ζήσαμε!

 

Κάπως έτσι, "Με δυο λόγια" οι πιο βιαστικοί μας φίλοι, πήρατε σύντομες και περιεκτικές ιδέες για κάθε μας πρόταση.

"Μέσα από τα μάτια μας"  ζήσατε τα ταξίδια, μέσα από τις φωτογραφίες και την αφηγηματική μας διάθεση, απολαμβάνοντας όχι μόνο τις προτάσεις μας, αλλά δημιουργώντας και εσείς το ταξίδι σας, όπως το προτείναμε και το περιγράψαμε ! 

Τα photo gallery κάθε απόδρασης, συνόδευσαν με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, κάθε μας ταξίδι, με τη σειρά που το ζήσαμε!

Αγαπήσατε τα video που δημιουργήσαμε για να πλαισιώσουν και να ζωντανεύσουν το κάθε τι από τα ταξίδια μας, είτε μέσα από το αυτοκίνητο, είτε από τα μάτια του ουρανού, άλλα πάλι αποτυπώνοντας κάθε μας στιγμή!

 

Με την βοήθεια και την υποστήριξη χορηγώνκαταλυμάτων που μας προσκάλεσαν σε μέρη, αλλά και επιχειρήσεων που εμπιστεύτηκαν στον χώρο και στις σελίδες μας, την προβολή τους, μπορέσαμε να σας ταξιδεύσουμε στην Ελλάδα, τόσο μέσα από όμορφους διαγωνισμούς, όσο και μέσα από τα ταξίδια μας, τα οποία μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε με την πολύτιμη συμπαράστασή τους!

 

Παράλληλα με τις αποδράσεις, προσπαθήσαμε να αναδείξουμε και την ανθρώπινη διάσταση των πραγμάτων. Μέσα από συζητήσεις, μέσα από κριτική αντιμετώπιση των καταστάσεων, αλληλλέγγυοι όπου και όπως μπορέσαμε με δράσεις και κινήσεις. Με χαρά αναθυμούμαστε το μεγάλο ευχαριστώ του κοινωνικού παντοπωλείου του δήμου μας, για την μικρή στήριξη που παρείχαμε μέσα από σχολικά δώρα στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Συγκινούμαστε ακόμα, που παρά και την δική μας προσπάθεια, ο παππούλης σκυλάκος της Κερατέας μας αποχαιρέτησε την χρονιά που έφυγε...

Μιας και όμως η καρδιά μας βρίσκεται στα ταξίδια, ας ξαναθυμηθούμε τη χρονιά που πέρασε, μέσα από τις αποδράσεις μας !

Κάπως έτσι λοιπόν βρεθήκαμε Ευρυτανία, όπου οικογενειακά, με την παρέα της Φωτεινής και του Χρήστου αλλάξαμε χρόνο, στα χωριά γύρω από το Καρπενήσι

Μέσα στον Γενάρη με το Νίκο και την Δήμητρα επισκεφθήκαμε τα πάτρια εδάφη, στην ορεινή Τριφυλίας. Κει που πρωτοχτύπησε η καρδιά των πατεράδων μας...

Οι απόκριες μας βρήκαν να διασχίζουμε Λιβαδειά, Αράχωβα και Δελφούς για να περιφερόμαστε με τα ξακουστά στοιχειά στην Άμφισσα! Όχι μόνο γιατί η Λεμονιά είναι από κείνα τα μέρη, αλλά γιατί τα έθιμα εκεί, είναι όντως συνδεδεμένα με τις απόκριες !

Προς την 25η Μαρτίου, επισκεφθήκαμε οικογενειακά την Αρχαία Ολυμπία. Πετάξαμε μάλιστα και χαρταετό!

Λίγο μετά ανακαλύψαμε τις ομορφιές της Πιερίας. Το είχαμε ξανακάνει και κάποιο Πάσχα... Απίστευτες οι εμπειρίες μας και εκεί!

Το περσινό Πάσχα, μας βρήκε σε κυκλαδίτικους ρυθμούς να το ζούμε παρέα με Παριανές και Παριανούς και πολύ ακόμα κόσμο...

Αμέσως μετά, ανηφορίσαμε παρέα με από μηχανής φίλους μουσικούς, για να τραγουδήσουμε στα Βαρδούσια! Εε με τόσο καλή παρέα, τα περάσαμε υπέροχα!

Η Βόρεια Εύβοια μας φιλοξένησε όπως άλλοτε έτσι και τώρα, μέσα στην Άνοιξη. Πήλι, Σαρακήνικο και Λημνιώνας, μαζί με τόσα άλλα όμορφα μέρη, ξελόγιασαν το μυαλό μας!

Η Σαμοθράκη μας μάγεψε στην καλοκαιρινή αγκαλιά της και μας καθήλωσε στις εντυπωσιακές βάθρες της. Ο Νίκος με τη Λίνα μας μύησαν στα μυστικά του νησιού και δυο από μηχανής Δημήτρηδες, στάθηκαν πλάι μας, σε μια απρόοπτη στιγμή που παρολίγο να χαλάσει το ταξίδι μας στην κορφή του Σάος...

Η Υπατία ξεσήκωσε την παρέα μας, με τις άγριες φαρμακίδες της. Η Αριστέα κουράστηκε, η Βαρβάρα το διασκέδασε, η Λεμονιά το ριξε στο νερό κι εγώ στις φωτό ... Περάσαμε φοβερά !

Εν τω μεταξύ, ανακαλύψαμε στο κατακαλόκαιρο, γωνιές της Πεντέλης παρέα με παλιόφιλους...

Η φθινοπωρινή Γορτυνία κυριολεκτικά μας ξετρέλανε. Το είχαμε ξανακάνει με πολλούς φίλους, μα και τώρα ήταν σα να το ζούσαμε από την αρχή!

Η δε φιλοξενία των ανθρώπων στα Τζουμέρκα λίγο πριν μπει για τα καλά ο χειμώνας, άγγιξε τις καρδιές μας! Παράλληλα ο τόπος ζωγράφιζε παραμυθένια το φακό και τις ματιές μας...

 

Το 2019 ήταν μια ιδιαίτερα όμορφη χρονιά! Ελπίζουμε πως μέσα από τα μάτια μας, απολαύσατε και εσείς, κάθε προορισμό που αναδείξαμε.

Και φυσικά οι προορισμοί μας θα βρίσκονται για πάντα εκεί, στις προτάσεις μας για να τις δείτε και να τις απολαύσετε, οποτεδήποτε το θελήσετε!

 

Τώρα, στο κατώφλι της νέας χρονιάς, μπορούμε μόνο να υποσχεθούμε, πως πολλές θα είναι ακόμα οι ιδέες και οι προτάσεις μας για εσάς!

Δεν έχετε παρά να μας παρακολουθείτε στο www.2daysescape.gr όπως και στα social media "Διήμερες Αποδράσεις" σε facebook και you tube και φυσικά στο "2daysescape" στο instagram.

Από την καρδιά μας, τόσο εγώ όσο και η Λεμονιά, σας ευχόμαστε να περάσετε ένα 2020 γεμάτο υγεία, χαρές και φυσικά γιομάτο με όμορφες αποδράσεις!!!

Τα ξαναλέμε του χρόνου!!!

 

Νίκος - Λεμονιά