Νέα Μάκρη, περπατώντας το γαλάζιο και το πράσινο.

 
 
 • Μέσα από τα μάτια μας

  Κι όπως τρόπους αναζητούμε δίπλα στην πόλη ανάσες να βρούμε, σε μια του Μαραθώνα γωνιά, ο περίπατος συνδυάζει, την άθληση, το μπάνιο, αλλά κυρίως το χρώμα που η θάλασσα, η αμμουδιά και το πράσινο, χαρίζουν.

  Κινώντας από το λιμανάκι, με τις βαρκούλες και τις ταβέρνες, όπου εκτός lockdown νοστιμιές θα γευτείς, βαδίζουμε προς το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής. Κει στο πλάι ο Αιγυπτιακός πολιτισμός διας χειρός Ρωμαίου, αφήνει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον στίγμα, δίπλα στην θάλασσα.

  Παρακάτω με καφεδάκι και κολατσιό στο χέρι, τον περίπατο θα συνεχίσεις. Για τους θερμόαιμους μια βουτιά δροσίζει πάντα τις αισθήσεις, χειμώνα καλοκαίρι. Άλλοι πάλι πάνω σε βάρκα, κοιτάζουν τον τόπο από τα ανοιχτά της θάλασσας.

  Κι όπως ο περίπατος τραβά, ως την παραλία του Τύμβου φτάνεις, ενώ σαν πεινάσεις, ψαροταβέρνες βρίσκονται εδώ, την πείνα τους καλούς καιρούς, να χορτάσουν. Κάποιοι διαβαίνουν τρέχοντας την διαδρομή, κι άλλοι πάνω σε ρόδες.

  Όταν λοιπόν δίπλα στην πόλη θελήσεις λίγες ώρες διαφορετικά να περάσεις, εδώ μια γωνιά γεμάτη θάλασσα θα βρεις, κι αμέσως καλύτερα θα νιώσεις...

 • Φωτογραφίες

 • Οι Σκέψεις σας

  Περιηγηθείτε στις προτάσεις, ταξιδέψτε νοερά μέσα από αυτές, με την πρώτη ευκαιρία ζήστε τις με τον δικό σας τρόπο και μοιραστείτε όποια στιγμή σας, κάθε σκέψη ή φωτογραφία σας

  Γράψτε μας τις σκέψεις σας

 • Tags